betaalbare bruiloft tips
Tips

GOUDEN TIPS voor jouw betaalbare bruiloft

Het plannen van een bruiloft is al een klus op zich en daarbij is de budgetplanning een grote uitdaging. Hoe krijg je al jouw wensen gerealiseerd binnen het budget dat je hebt opgesteld? Met een oneindig budget kun je veel makkelijker de ideale ‘Pinterest’ bruiloft creëren, maar juist het zoeken naar betaalbare opties vergt veel meer creativiteit en inspanning. We hebben een aantal tips voor je die je op weg kunnen helpen naar jouw perfecte dag.

 

1.DE DAGPLANNING

Met de invulling van jouw grote dag kun je al veel bereiken. Alleen al het seizoen en de dag van de week waarop je trouwt maakt veel verschil. Iedereen kent wel de ‘gratis’ maandagochtend ceremonie op het stadhuis. Niet heel romantisch en wordt vooral praktisch gebruikt wanneer men in het buitenland trouwt of een religieus huwelijk wil sluiten. Maar wanneer je jouw bruiloftsceremonie plant aan het einde van de dag met aansluitend bijvoorbeeld het diner en/of feest scheelt dat een hele dag vol horeca en entertainment voor de gasten. En als je dit ook nog allemaal op dezelfde locatie doet, ben je vaak voordeliger uit. Blijf hierbij ook altijd kritisch naar het aantal gasten dat je uitnodigt, horeca is een enorm deel van het totale budget.

decoratie

2.DIY

Oftewel ‘Do It Yourself’ en daarmee bedoelen we geen knutselbruiloft. Maar toch zijn er een hoop decoratieve items die je zelf kunt maken. Buiten dat dit leuk is om te doen met de mensen die heel betrokken zijn bij jullie huwelijk, vinden kinderen dit ook geweldig. Denk bijvoorbeeld aan: naamkaartjes, happy tears zakdoekjes, foto props, corsages, backdrops, trouwbedankjes en zelfs de bruidstaart of cupcakes. Online kun je voor een betaalbare prijs leuke items bestellen bij bijvoorbeeld weddingdeco.nl , of whatawonderfulwedding.nl 

3. ENTERTAINMENT

wedding dance

Live muziek of een DJ voor de feestavond is best een kostbaar onderdeel van het geheel. Alle extra techniek wat hierbij komt kijken en de op- en afbouw bepaalt uiteindelijk deze kostenpost. Wanneer jullie dit minder belangrijk vinden voor het feest kun je natuurlijk ook kiezen voor een eigen samengestelde playlist die je af laat spelen. Bijna elke locatie beschikt al over techniek die je dan niet apart hoeft te huren. Meestal ben je een jaar van tevoren al bezig met plannen. Gebruik die periode om de lijst samen te stellen, elke keer als je een liedje hoort voor jouw feest, gooi hem in de playlist en daarna heb jij een hele avond plezier zonder er verder naar om te hoeven kijken.

4. SCHAKEL HULP IN

Het lijkt altijd duur om een weddingplanner in te huren, maar dat hoeft niet zo te zijn. Een weddingplanner kent de juiste leveranciers en locaties en kan vaak een betere prijs afstemmen. Uiteindelijk verdient dit zich dus weer terug en kun je zorgeloos jouw dag laten plannen, scheelt veel tijd en dus ook geld.

5. BE SMART

Wees een slimme shopper. Kijk goed naar de SALES periodes, het trouwseizoen heeft een eigen seizoen, let daar dus op.  Een trouwjurk van bijvoorbeeld een vorig seizoen is net zo prachtig, maar wel goedkoper. Wanneer je het helemaal zonde vindt om een jurk voor één dag te kopen kun je er ook eentje huren. Ook deze jurken worden aangepast op jouw figuur, zodat je perfect voor de dag komt.

En nog een hele handige tip…… wil je op de hoogte gehouden van alle koopjes, tips en tricks? Volg dan ook onze Facebook pagina met de laatste nieuwtjes een aanbiedingen!

 

 

%d bloggers liken dit: